Rólunk

Kézműves Natúrkozmetikum

A Napsugaram Natúrpatika egy natúr kozmetikumokat gyártó és forgalmazó műhely Pest megyében, Göd településen. A készítményekben bőrbarát anyagokat, többek között sheavajat, kakaóvajat, illetve kókuszolajat használunk bio minőségben.

A Napsugaram Natúrpatika 2019 – ben lett ÁNTSZ által engedélyezett gyártó műhely. A műhelyben gyártott termékeket folyamatosan jelentjük be a CPNP portálra.

Történet

Dr.Zdenkó Ágnes : A kézműves műhelyt 2014 – ben, azzal a céllal hívtam életre, hogy magas minőségű, főként növényi eredetű alapanyagokból álló finomkozmetikumokat készítsek.

Kezdetben a készítményeim receptúráinak összeállításával foglalkoztam. Az alapokat gyógyszerész végzettségemnek köszönhetem, amelyhez társult a természetes anyagok és a kézművesség iránti vonzalmam. A szappanok összetételének megtervezését és elkészítését követték, a krémek és a hónaljkencék megalkotása. A fejlesztések során érlelődött meg bennem, hogy mennyire fontos a környezettudatos gyártás, annak érdekében, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjak magam után. Ennek érdekében a készítményimhez használt alapanyagokat igyekszem hazai termelőktől beszerezni, hogy a homoktövis magolajat vagy a levendulavizet említsem.

A készítmények fejlesztését követte a csomagolóanyagok és címkék megtervezése. Az elsődleges csomagolóanyagok kiválasztásánál szempont volt az újrahasznosíthatóság, moshatóság. A címkék megtervezésénél a magyar hagyományokhoz való kötődésem megjelenítése volt a cél. A logó egy honfoglaláskori női hajkorong díszítésén ihletődött.

A műhelyhez 2019 – ben minőségirányítási szakértőként csatlakozott Huszti Katalin, akivel közösen terveztük meg és alakítottuk ki a gyártás fizikai és dokumentációs környezetét.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy a prémium minőségű, kézműves termékeinket minél szélesebb körben ismertté tegyük.

Magunkról

Mindennapi életünkben törekszünk többet megismerni a ránk hagyományozott népi kultúrából. Rendszeres résztvevői vagyunk a helyi népdal és néptánckörnek, és az évkör jeles eseményinek.

Webáruház készítés